Systemische Cyclus van Heling – Masterclass 3: Verlies en Rouw (2-daagse)

Accreditatie LVSC (in aanvraag ) en VBAG

2-Daagse

21 en 22 september 2023 van 10:00 uur tot 18:00 uur. Je neemt je eigen lunch mee, voor koffie en thee wordt gezorgd.

Inhoud

Ieder mens maakt in zijn leven verlies mee. Dit kan zijn een verlies na overlijden, verlies van baan, van gezondheid, van verlangen, volk, cultuur, van onschuld of van relatie. Het leven is daarna nooit meer hetzelfde. Een verlies is voor altijd deel van jouw ‘zijn’. Waar denk jij aan bij jouw verlies of verliezen? Heb jij het er wel eens over of liever niet? Als het verlies of de rouw niet genomen worden, als het de draagkracht te boven gaat bijvoorbeeld, raakt het systeem verstoord en kan het zijn dat in een volgende generatie iemand in die energie leeft, iets gaat dragen voor de ander en niet ten volle kan leven of de ander onbewust volgt in de dood. Degene die is overleden behoudt altijd zijn plek. Een kind kan onbedoeld op de plek van bijvoorbeeld een overleden ouder komen te staan en zo niet meer in de ontvangende positie opgroeien. Ook stil geboren kinderen, ongekende kinderen (miskramen) of geaborteerde kinderen horen erbij en hebben hun plek. In een opstelling kan het verlies genomen worden, het lot erkent en zo rust ontstaan in jezelf en je systeem. Zodanig dat een volgende generatie hier niet meer onbewust mee belast hoeft te worden. Je neemt verantwoordelijkheid voor je eigen leven en jouw lot. En zo kan de liefde weer stromen, ook door de generaties heen.

We starten beide dagen met een meditatie passend bij het thema om bij jezelf te komen, zodat je je lijf kan ervaren en voelen hoe het met je gaat, zodanig dat je daarna beschikbaar bent om je eigen opstelling te doen of om als representant voor de ander te kunnen waarnemen. Elke dag is er ruimte voor 4 à 5 grote opstellingen. Als representant krijg je vaak ook inzicht in de thema’s in je eigen systeem. Ook behandelen we de theoretische achtergrond en doen we praktische oefeningen in twee- of drietallen.   

De kunst van het leven is mee te veranderen, als het leven verandert.

Literatuur

  • Herbergen van verlies – Riet Fiddelears- Jaspers en Sabine Noten (2014)
  • De tranen van onze voorouders – Daan van Kampenhout (2013)
  • Symbiose en autonomie – Frans Ruppert (2010)
  • De fontein maakt wijze keuzes – Els van Steijn (2022)

Resultaat

  • Informatie over het belang van rouwen en de gevolgen van niet-genomen rouw voor het systeem;
  • Kennis van en ervaring met familieopstellingen bij verlies en rouw;
  • Persoonlijke ontwikkeling bij emotionele vraagstukken rondom verlies en rouw;
  • Je kunt eigen traumadeel- overlevingsdeel en gezonde deel herkennen;
  • Je neemt verantwoordelijkheid voor je eigen leven.

Doelgroep

Therapeuten, coaches, supervisoren en voor een ieder die persoonlijk of vanuit eigen professie interesse heeft.

Voowaarde

Geen

Kosten

Voor deze masterclass betaal je €350. Bij inschrijving voor de gehele Systemische Cyclus van Heling, bestaande uit 5 masterclasses van 2 dagen, betaal je €1500.

Datum

21 sep 2023
Verlopen!

Tijd

10:00 - 18:00

Locatie

Upledger Instituut Nederland
Upledger Instituut Nederland
Weltevreden 4a, De Bilt
Categorie