Systemische Cyclus van Heling – Masterclass 2: Ziekte en symptomen (2-daagse)

Accreditatie LVSC (in aanvraag ) en VBAG

2-Daagse

12 en 13 mei 2023 van 10:00 uur tot 18:00 uur. Je neemt je eigen lunch mee, voor koffie en thee wordt gezorgd.

Inhoud

Systemisch werk bij ziekte en aanhoudende lichamelijke en/of psychische symptomen. Heb jij of heeft je cliënt een ziekte met een chronisch karakter en aanhoudende lichamelijke- of psychische symptomen zonder aanwijsbare oorzaak? Met een opstelling komen we erachter welke gebeurtenissen in de achtergrond van de familie gebeurd zijn en welke dynamiek werkzaam is, die mogelijk verband houdt met de ziekte of symptomen (S. Hausner). Volgt iemand, onbewust, het lijden van iemand anders in zijn familiesysteem? Bij psychische ziekte en -stoornissen gaan we op zoek naar de verborgen boodschap in de uitingsvorm van een symptoom of ziekte (F. Rupert). Daarna vind jij of je cliënt in veel gevallen verlichting in het omgaan met de ziekte of treden verbeteringen op en kunnen symptomen zelfs geheel verdwijnen! Zo kan een ziekte met zijn symptoom als een soort ‘klokkenluider’ aandacht vragen voor  een buitengesloten persoon (zoals bv de minnares van opa) of belangrijke weggestopte thema’ in een families (zoals verwaarlozing, emigratie, vluchten en oorlog) of een familie geheim (zoals incest, misbruik, moord of onrecht en schuld) en kunnen relaties met dierbare verbeteren en de liefde weer stromen. Bepaalde ziekte en aanhoudende symptomen hebben een grotere kans op systemische oorsprong en dus -heling.

We starten beide dagen met een meditatie passend bij het thema om bij jezelf te komen, zodat je je lijf kan ervaren en voelen hoe het met je gaat, zodanig dat je daarna beschikbaar bent om je eigen opstelling te doen of om als representant voor de ander te kunnen waarnemen. Elke dag is er ruimte voor 4 à 5 grote opstellingen. Als representant krijg je vaak ook inzicht in de thema’s in je eigen systeem. Ook behandelen we de theoretische achtergrond en doen we praktische oefeningen in twee- of drietallen.   

De waarheid ligt in het donker, de klacht is een herinnering, je lichaam weet de waarheid. (Inge Land)

Literatuur

  • Zelfs als het me mijn leven kost – Stephen Hausner (2091)
  • De verborgen boodschap van psychische stoornissen –  Frans Rupert (2008)
  • Het veld van Aandacht, systemisch werken via het lichaam – Connie van der Arend (2016)

Resultaat

  • Kennis van en ervaring met familieopstellingen met ziekte en symptomen, zowel lichamelijke als psychische
  • Ervaren hoe een symptoom-opstelling verloopt
  • Inzicht in welke ziekten en symptomen meer gevoelig zijn voor een systemische achtergrond en dus -heling
  • Kennis over welke onbewuste schadelijk patronen spelen bij ziekten en symptomen

Doelgroep

Therapeuten, coaches, supervisoren en voor een ieder die persoonlijk of vanuit eigen professie interesse heeft.

Voorwaarde

Geen

Kosten

Voor deze masterclass betaal je €350. Bij inschrijving voor de gehele Systemische Cyclus van Heling, bestaande uit 5 masterclasses van 2 dagen, betaal je €1500.

Datum

12 mei 2023
Verlopen!

Tijd

10:00 - 18:00

Locatie

Upledger Instituut Nederland
Upledger Instituut Nederland
Weltevreden 4a, De Bilt
Categorie