Systemische Cyclus van Heling – Masterclass 4: Trauma (2-daagse)

Accreditatie LVSC (in aanvraag ) en VBAG

2-Daagse

24 en 25 november 2023 van 10:00 uur tot 18:00 uur. Je neemt je eigen lunch mee, voor koffie en thee wordt gezorgd.

Inhoud

Bij trauma gaat het om leven en dood. Het overvraagd de draagkracht volledig. In ons volle bewustzijn is het niet te verduren. Om te overleven wordt de te heftige emotionele ervaring vaak uit het bewustzijn gedrukt: het traumadeel. Men leeft verder in het overlevingsdeel, soms generaties lang. Herken jij dit bij jezelf en/of bij cliënten? Hierbij wordt een deel van de ziel afgesplitst (F. Ruppert). In de opstelling erkennen wat er werkelijk is, is een van de meest helende bewegingen. Wat of wie mag er niet zijn? Een familiegeheim? Wat je probeert te vermijden komt via een omweg bij je terug. Systemen willen compleet zijn, in balans zijn en stromen. Daders en slachtoffers horen voor altijd bij je systeem. In de opstelling proberen we erachter te komen hoe een probleem of gedrag, een reactie, een oplossing is voor het systeem. We zoeken én er ontstaat wat destijds ontbrak, namelijk liefde, waarheid en werkelijkheid. De plek van de verwonding is de plek van de heling!

We starten beide dagen met een meditatie passend bij het thema om bij jezelf te komen, zodat je je lijf kan ervaren en voelen hoe het met je gaat, zodanig dat je daarna beschikbaar bent om je eigen opstelling te doen of om als representant voor de ander te kunnen waarnemen. Elke dag is er ruimte voor 4 à 5 grote opstellingen. Als representant krijg je vaak ook inzicht in de thema’s in je eigen systeem. Ook behandelen we de theoretische achtergrond en doen we praktische oefeningen in twee- of drietallen.   

Wat niet weet, wat wel deert!

Literatuur

 • Vroegkinderlijk trauma, zwangerschap, geboorte en eerste levensjaren‘ – Franz Ruppert (2016)
 • Bevrijding van trauma, angst en onmacht’ – Frans Rupert (2018)

Resultaat

 • Theoretische kennis over afsplitsing van de ziel bij trauma;
 • Zicht op de kenmerken en het opstellen van de verschillende delen (trauma-, overlevings- en het gezonde deel) bij jezelf en tevens inzetbaar bij je client;
 • Ervaren van het opstellen van ‘Het verlangen’;
 • Stap in je persoonlijke ontwikkeling bij emotionele vraagstukken rondom trauma, zoals:
  • aankijken van je trauma
  • aannemen en dragen van eigen lot;
  • loslaten van mogelijk overgenomen gevoelens bij meer-generationeel trauma.

Doelgroep

Therapeuten, coaches, supervisoren en voor een ieder die persoonlijk of vanuit eigen professie interesse heeft.

Voowaarde

Geen

Kosten

Voor deze masterclass betaal je €350. Bij inschrijving voor de gehele Systemische Cyclus van Heling, bestaande uit 5 masterclasses van 2 dagen, betaal je €1500.

Datum

24 nov 2023
Verlopen!

Tijd

10:00 - 18:00

Locatie

Upledger Instituut Nederland
Upledger Instituut Nederland
Weltevreden 4a, De Bilt
Categorie