Familieopstellingen met Trauma (2-daagse)

Accreditatie LVSC (3 PE), VVH is aangevraagd, de NFG volgt de accreditatie van de VVH, NVPA.

Duur

2-Daagse nascholing op 7 en 8 december 2023

Inhoud

Rupport Afsplitsing van den zielBij trauma gaat het om leven en dood. Om te overleven wordt de te heftige emotionele ervaring vaak uit het bewustzijn gedrukt: het traumadeel. Men leeft verder in het overlevingsdeel. Herken jij dit bij jezelf en/of bij clienten? Hierbij wordt een deel van de ziel afgesplitst (F. Ruppert). In de opstelling erkennen wat er werkelijk is, is een van de meest helende bewegingen. Wat of wie mag er niet zijn? Een familiegeheim? Wat je probeert te vermijden komt via een omweg bij je terug. Systemen willen compleet zijn en stromen. Daders en slachtoffers horen voor altijd bij je systeem. In de opstelling proberen we erachter te komen hoe een probleem of gedrag, een reactie, een oplossing is voor het systeem. We zoeken én er ontstaat wat destijds ontbrak, namelijk liefde, waarheid en werkelijkheid.

Resultaat

Kennis van de theorie van Rupert over afsplitsing van de ziel bij trauma; opstellen van het verlangen; loslaten van overgenomen gevoelens; zicht op de kenmerken van de verschillende delen (trauma-, overlevings- en het gezonde deel) bij jezelf en tevens inzetbaar bij je client; kracht van het wetende veld ervaren, in grote-, kleine- en één op één-, opstellingen, met betrekking tot dit thema.

Doelgroep

Haptotherapeuten (i.o.), haptonomisch counselors en overige belangstellenden

Voorwaarde

Geen

Kosten

€425,- inclusief lunch, koffie/thee en studiemateriaal

Kortingsaanbod

Schrijf je je in één keer in voor 3 of meer van mijn systemische nascholingen in 2023 bij ITH, dan ontvang je € 40,-  korting per nascholing.

Datum

07 dec 2023

Tijd

10:00 - 17:00
Instituut voor Toegepaste Haptonomie (ITH)

Locatie

Instituut voor Toegepaste Haptonomie (ITH)
Zeigelhof 28, 6511 GP, Nijmegen
Categorie