Verlies en rouw – Module 3 van Familieopstellingen – 2-daagse

Accreditatie VVH, NFG, NVPA

Inhoud

Ieder mens maakt in zijn leven verlies mee. Dit kan zijn een verlies na overlijden, verlies van baan, van gezondheid, van verlangen of b.v. na een scheiding. Het leven is daarna nooit meer hetzelfde. Waar denk jij aan bij jouw verlies? Heb je het er nooit over of juist heel veel? Als het verlies of de rouw niet genomen worden, raakt het systeem verstoord en kan het zijn dat in een volgende generatie iemand in die energie leeft, iets gaat dragen voor de ander en niet ten volle kan leven of de ander onbewust volgt in de dood. Degene die is overleden of weggegaan behoudt altijd zijn plek. Een kind kan onbedoeld op de plek van b.v. een overleden ouder komen te staan en zo niet meer in de ontvangende positie opgroeien. Ook ongeboren kinderen (miskramen of een abortus) horen erbij en hebben hun plek. In een opstelling kan het verlies genomen worden en zo rust ontstaan in jezelf en je systeem. We werken niet alleen met theorie, maar ook met kleine en grote opstellingen.

Resultaat

Als deelnemer heb je:

informatie over het belang rouwen en de gevolgen van niet genomen rouw voor het systeem;

– de oefening ervaren van het terugroepen van (een deel) van de ziel bij verliestrauma. Deze oefening kun je ook als afscheidsritueel inzetten bij je cliënten.

Duur

17 en 18 juni 2021

Voorwaarde

Basismodule Familieopstellingen

Doelgroep

Haptotherapeuten (i.o.), Haptonomisch Counselors, overige Professionals en Belangstellenden

Kosten

€ 425,- inclusief lunch, koffie/thee en studiemateriaal

Kortingsaanbod

Schrijf je je in één keer in voor 4 of 5 vervolgmodules, dan ontvang je per module € 45,-  korting. Je betaalt dan per module slechts € 380,-

Datum

17 jun 2021
Verlopen!

Tijd

10:00 - 17:00

Kosten

€425

Locatie

Instituut voor Toegepaste Haptonomie (ITH)
Instituut voor Toegepaste Haptonomie (ITH)
Zeigelhof 28, 6511 GP, Nijmegen