Systemisch waar-nemen; zijn wie jij bent (6-daagse)

Opeens wordt veel meer duidelijk dan we kunnen bedenken

Accreditatie VVH  (42 punten), de NFG volgt de accreditatie van de VVH, NVPA-punten.

6daagse

In deze training komen de volgende thema’s aan bod:

31 mei 2023 – Genogram, jouw plek in je gezin van herkomst;

26 juni 2023 – Jouw plek in gekozen systemen;

29 september 2023 – Ziekte, symptomen en trauma;

27 oktober 2023 – Diverse opstellingsvormen;

1 december 2023- Levensintegratieproces;

12 januari 2024 – Thema dat zich aandient.

We komen elke dag van 10:00 uur tot 17:00 uur bij elkaar.

Inhoud

Wil jij  je systemisch bewustzijn en -waarneming vergroten? Wil jij beschikking over jouw volledige potentieel? Wil jij worden en zijn, wie jij in potentie bent? Verlang jij naar leven in jouw volheid en essentie?

Een opstelling brengt nieuwe onbewuste lagen in beeld, uit de geschiedenis van jouw leven of dat van je cliënten, die bijdragen aan oplossingen bij de vragen, moeilijkheden, problemen, pijn of verlangens. Denk aan vragen waar je op een andere manier maar geen antwoord op krijgt.

Ieder mens behoort tot een systeem, die in de achtergrond, vaak zonder dat we het weten invloed hebben op ons leven nu. In een opstelling gaan we op zoek naar de betekenis van wat zich daar afspeelt en wat nog gezien, gezegd of gehoord moet worden met betrekking tot je vraag, thema of verlangen. Een opstelling zegt niet wat je moet doen, maar het kan iets in jou in beweging zetten, richting rust in jezelf én je systeem, zodanig dat je niet meer gebonden bent aan je verleden, maar verbonden bent mét het verleden. Zo kun je volledig ‘vrij’ een volgende beweging richting jouw toekomst maken.

Maak zichtbaar wat tot nu toe onzichtbaar bleef, om te worden wie jij in potentie bent

Als mens leef je je leven vaak zonder dat we door hebben dat we mogelijk gebonden zijn aan iets uit ons systeem. Deze gebondenheid kan maken dat we steeds hetzelfde tegen komen, ons steeds hetzelfde overkomt en we kunnen er ook ziek van worden en zelfs aan dood gaan, zonder dat we het weten. Daarnaast maakt het dat we niet volledig kunnen leven in onze eigen en volledige potentie.

Met opstellingen gaan we op zoek naar die gebondenheid van jouw vraag, symptoom of jouw verlangen in de diepte van jouw systeem. Om van gebonden naar verbonden te kunnen komen en je kunt leven in jouw volledige potentie. Door te leven in je eigen potentie komt er innerlijke rust, ontstaat er ruimte in je lijf en kom je in je kracht. Dit maakt dat je je eigen pad kunt kiezen en maken in jouw leven. Ons leven, ons geluk en onze gezondheid worden beïnvloed door de houding die we, bewust en onbewust, innemen ten opzichte van onze ouders en de familiegeschiedenis.

Misschien wil je iets anders voor jezelf in dit leven, misschien durf je nu wel te gaan voor jouw verlangen wat dit ook is. Je bent immers nu, na het volgen van deze 6 daagse meer ‘vrij’ van dat wat achter je ligt.

Leerdoelen

Als deelnemer

  • Is je systemisch bewustzijn vergroot en kun je systemisch waar-nemen;
  • Jouw aanhoudende patronen, die niet meer dienend zijn, losgelaten;
  • Heb je kennis van en ervaring met diverse vormen van opstellen (ook welke nog niet aanbod gekomen zijn bij voorgaande Systemische nascholingen);
  • Heb je het vermogen om je problemen (en die van je cliënten), sneller op te lossen, doordat je de onzichtbare structuren zichtbaar maakt;
  • Is de effectiviteit van je therapie vergroot;
  • Heb je meer innerlijke rust en ruimte om je eigen leven te leven;
  • Heb je door het opstellen van en leren werken met je Genogram zicht op herhaling van patronen, gebeurtenissen, trauma, ziekte of symptomen in jouw systeem, wat jouw persoonlijk en in je werk in de weg zit.

Doelgroep

Haptotherapeuten (i.o.), haptonomisch counselors, overige professionals en belangstellenden. Deze training gaat door bij minimaal 10 deelnemers. Het maximum is 14 deelnemers.

Voorwaarden

Geen.

Kosten

€ 1290,00. Voor deze training kan het STAP-budget ingezet worden.

Datum

31 mei 2023
Verlopen!

Tijd

10:00 - 17:00

Locatie

Instituut voor Toegepaste Haptonomie (ITH)
Instituut voor Toegepaste Haptonomie (ITH)
Zeigelhof 28, 6511 GP, Nijmegen