Systemisch waar-nemen; zijn wie jij bent (6-daagse)

Maak zichtbaar wat tot nu toe onzichtbaar bleef, om te worden wie jij in potentie bent

Accreditatie VVH  (42 punten), de NFG volgt de accreditatie van de VVH, NVPA-punten.

Thema’s

In deze 6-daagse training komen de volgende thema’s aan bod:

Dag 1 – Vrijdag 4 oktober 2024: Jouw plek in je gezin van herkomst – Genogram;

Dag 2 – Donderdag 14 november 2024: Zie jouw plek in gekozen systemen (relatie, werk);

Dag 3 – Donderdag 12 december 2024 – Ziekte en symptomen;

Dag 4 – Vrijdag 24 januari 2025 – (Verlies)trauma;

Dag 5 – Donderdag 13 februari 2025 – LevensIntegratieProces (LIP);

Dag 6 – Vrijdag 28 maart 2025 – Thema dat zich aandient.

We komen elke dag van 10:00 uur tot 17:00 uur bij elkaar.

Inhoud

Wil jij je systemisch bewustzijn en -waar-neming vergroten? Wil jij beschikking over jouw volledige potentieel? Wil jij worden en zijn, wie jij in potentie bent? Verlang jij naar leven in jouw volheid en essentie? Dan is deze training iets voor jou!

Een opstelling brengt nieuwe onbewuste lagen in beeld, uit de geschiedenis van jouw leven of dat van je cliënten, die bijdragen aan oplossingen bij de vragen, moeilijkheden, problemen, pijn of verlangens. Denk aan vragen waar je op een andere manier maar geen antwoord op krijgt.

Ieder mens behoort tot een systeem, dat in de achtergrond, vaak zonder dat we het weten invloed heeft op ons leven nu. In een opstelling gaan we op zoek naar de betekenis van wat zich daar afspeelt en wat nog gezien, gezegd of gehoord moet worden met betrekking tot je vraag, thema of verlangen. Een opstelling zegt niet wat je moet doen, maar het kan iets in jou in beweging zetten, richting rust in jezelf én je systeem, zodanig dat je niet meer gebonden bent aan je verleden, maar verbonden bent mét het verleden. Zo kun je volledig ‘vrij’ een volgende beweging richting jouw toekomst maken. En kun je je de toekomst meer op je af kan laten komen, zonder hard te werken; alles is er immers al!

Opeens wordt veel meer duidelijk dan we kunnen bedenken

Als mens leef je je leven vaak zonder dat we door hebben dat we mogelijk gebonden zijn aan iets uit ons systeem. Deze gebondenheid kan maken dat we steeds hetzelfde tegen komen, ons steeds hetzelfde overkomt en we kunnen er ook ziek van worden en zelfs aan dood gaan, zonder dat we het weten. Daarnaast maakt het dat we niet volledig kunnen leven in onze eigen- en volledige potentie.

Met opstellingen gaan we op zoek naar die gebondenheid van jouw vraag, symptoom of jouw verlangen in de diepte van jouw systeem. Om van gebonden naar verbonden te kunnen komen en je kunt leven in jouw volledige potentie. Door te leven in je eigen potentie komt er innerlijke rust, ontstaat er ruimte in je lijf en kom je in je kracht. Dit maakt dat je je eigen pad kunt kiezen en maken in jouw leven. Ons leven, ons geluk en onze gezondheid worden beïnvloed door de houding die we, bewust en onbewust, innemen ten opzichte van onze ouders en de familiegeschiedenis.

Dat wat zich aandient in de opstelling, in de diepte van jouw systeem, dat gaan zien en voor wáár-nemen, omarmen, zonder oordeel, erkennen van dat wat er is, om het daarna los te laten, is misschien wel de meest helende beweging om aan te komen in jouw leven. Je hebt iets gedragen voor je systeem, uit (blinde)liefde voor je systeem, zodanig dat het nu zichtbaar mag worden en jij het mag loslaten. Of de werkelijkheid of dé waarheid nu ligt in de generatie achter je die zich aandient, of dat jij het zo sterk voelt dat het misschien wel bij jou hoort, het kan ook verder op in een andere generatie gespeelt hebben. Het belangrijkste is we hoeven het allemaal niet precies te weten om het daar te laten waar het hoort. En te buigen voor een zwaar lot van bijvoorbeeld een voorouder ‘vérweg’, zodat het niet meer doorgegeven hoeft te worden naar generaties die nog komen en jij je eigen leven mag leven volledig in je eigen volheid!

Misschien wil je iets anders voor jezelf in dit leven, misschien durf je nu wel te gaan voor jouw verlangen wat dit ook is. Je bent immers nu, na het volgen van deze 6 daagse meer ‘vrij’ van dat wat achter je ligt.

Leerdoelen

Als deelnemer

  • Is je systemisch bewustzijn vergroot en kun je systemisch waar-nemen;
  • Heb je jouw aanhoudende patronen, die niet meer dienend zijn, losgelaten;
  • Heb je kennis van en ervaring met diverse vormen van opstellen rondom dit thema;
  • Heb je het vermogen om je problemen (en die van je cliënten), sneller op te lossen, doordat je de onzichtbare structuren zichtbaar maakt en meeneemt in de vraag;
  • Is hiermee de effectiviteit van je therapie vergroot;
  • Heb je meer innerlijke rust en ruimte om je eigen leven te leven.

Doelgroep

Haptotherapeuten (i.o.), haptonomisch counselors, overige professionals en belangstellenden. Deze nascholing gaat door bij minimaal 10 deelnemers. Het maximum is 14 deelnemers.

Voorwaarden

Geen.

Kosten

€ 1390,00 

Vroegboekkorting

Meld je uiterlijk voor 23 augustus 2024 aan, dan ontvang je €100,- korting op de totaalprijs. Je betaalt dan slechts € 1290,-.

Datum

04 okt 2024

Tijd

10:00 - 17:00

Locatie

Instituut voor Toegepaste Haptonomie (ITH)
Instituut voor Toegepaste Haptonomie (ITH)
Zeigelhof 28, 6511 GP, Nijmegen