Leven met gemis ontgroeid

Leven met gemis ontgroeid

Vele jaren was ik enorm tevreden met de naam van mijn praktijk ‘Leven met gemis’. Deze titel gaf voor mij precies weer wat het leven voor mij betekende. Wél leven, maar ook, leven mét het gemis. Gemis wat al vroeg in mijn leven begon, met het plotseling overlijden van mijn zusje Jeanine (net 6 jaar) en ik net 7 jaar.

In 2014 overlijdt mijn zeer gewaardeerde buurman Karel Groeneboom én websitebouwer van Leven met Gemis! Hoe toepasselijk in het licht van mijn werk.

Vanaf die tijd kon ik niet meer inloggen op mijn site. Karel heeft hem werkelijk prachtig gemaakt, met een rustige uitstraling, mooi logo, uniek, niet zoals alle andere sites, daar ben ik hem nog altijd zeer dankbaar voor. Ik had nog geen enkele ervaring met het bouwen van een site en het aanleveren van tekst. Jaren heeft het na zijn sterven stilgelegen om meerdere redenen.

Hoeveel jaren ben ik bezig geweest met tekst schrijven voor een nieuwe site. Hoeveel uren heb ik daaraan besteed. Daarnaast zijn er ook vele nieuwe namen de revue gepasseerd en afgekeurd. Een heel proces. Maar nooit goed genoeg!

Onlangs in 2020, heb ik in een Systemische groepssupervisie, onder leiding van supervisor Inge Land, de problematiek van een nieuwe site, met steeds opnieuw veranderingen aanbrengen, ingebracht als vraag. Ik kreeg langzaamaan het idee dat ik mijzelf aan het saboteren was. Niets was minder waar, zo bleek uit de opstelling. Zonder in detail te gaan hebben zowel, het sterven van Jeanine, het begin voor mij van leven met gemis én Karel een belangrijke rol gespeelt in het hele proces. Waarbij ik op deze wijze Karel heel graag nogmaals wil bedanken en eren. Tot en met de laatste dag vonden mensen mijn site LMG en waren er positief over,
net als ikzelf. Ik ben hem alleen ontgroeid, mijn diensten zijn de laatste jaren behoorlijk uitgebreid. Daarnaast geeft de server van levenmetgemis steeds problemen. Mail komt soms helemaal niet binnen of gaat niet weg. “Dat juist dit mailadres moeilijk doet is grappig”, zegt Inge Land. En vervolgens zegt zij spontaan. Niks Leven met gemis. Leven met volheid van Ingrid!

En dat klopt helemaal, ik ben het leven met gemis ontgroeid en mag, nu zeker, nadat ik de laatste ben van ons gezin, mijn eigen pad volgen en maken. Het leven is wat het is. Ook mijn leven. Ik hoef mij niet meer kleiner te maken óf groter, ik mag zijn wie ik ben, in de volheid van Ingrid mijn plek innemen! En dat is goed genoeg!

In mijn manier van werken breng ik mijzelf in, zoals ik ben, dat is mijn kracht en in combinatie met mijn persoonlijke en beroepsmatige achtergrond, bied ik maatwerk, dit is de reden dat mijn bedrijf nu mijn eigen naam draagt!

Deze bijbehorende website, www.ingridvlemmings.nl is gebouwd door Suzie Joku. Waarvoor veel dank!